Sol och bad

I Marina di Andora, ca 7 km från huset, ligger Rocce di Pinamare, områdets bästa strand. Pinamare är mycket mer än bara en strand. Här finns 2 st barer, a la Carte restaurang samt skönt avslappnad lunchrestaurang. Det finns badvakter och lagom mycket folk och inte alls trångt mellan solstolarna. Finkorning och barnvänlig strand, samt klippor och trappor för dom som önskar. Här finns också svenskatalande så ibland kan man beställa sin kaffe på svenska.  Pinamare är också en populär plats för bröllop och fest och på kvällarna är det ibland disco på stranden där även Swedish House Mafia spelat. 

I Andora och i de närliggande städerna som Laigueglia och Alassio är strandlivet intensivt och det finns stränder för alla smaker och plånböcker. Det finns även allmänna stränder men på de flesta stränderna vid Italienska rivieran hyr du din solstol och parasoll och det finns tillgång till badvakter, badhytter, bar och toaletter.

På PInamare kan vi ordna rabatterade priser och även förboka om så önskas. 

Så mycket mer...

Det är gott om vandringsleder nära Casa Bossaneto och cykling i bergen är en populär träningsform. I år har närliggande staden Andora utnämnts till European Town of Sport se www.comune.andora.sv.it, så om du är träningsintresserad finns det gott om möjligheter här.

För den golfintresserade finns det en väldigt fin golfbana i närliggande Garlenda, garlendagolf.it. 

I området finns flertal utflyktsmål tex Colla Micheri där Tor Heyerdahl bodde fram till sin död 2002. Till Colla Micheri kommer du bekvämt med bil eller varför inte ta en av vandringslederna dit och njuta av den fina utsikten på vägen. De närliggande städerna Andora, Laigueglia och Alassio är alla värda att besökas. Dessa vackra städer har många bra restauranger och bra shopping. Glöm inte att italienarna stänger sina affärer mitt på dagen så shopping funkar bäst på förmiddagar och eftermiddag/kväll. Närliggande livsmedelsaffären Conad är dock öppen hela dagen.

Har du tillgång till bil finns det många utflyktsmål på bekväm avstånd. Varför inte åka till Monaco som ligger endast 40 minuter bort, eller till Nobelmuseet i San Remo. Andra utflyktsmål i närheten är Mougins där Tore Wretman var bosatt, Antibes med dess Picasso museum, Nice, Cannes, Eze etc. Åker du mot öster finns det flertal fina städer att besöka som bl. a. Genova och Portofino. Till nordöst ligger vindistriktet Piemonte med dess vackra natur och goda viner. Du kan också ta tåget till Cinque Terre och vandra mellan byarna. Kommer du på vintern är skidorten Limone Piemonte endast 1,5 timmar bort!

Mat är viktigt i Italien och är du matintresserad kommer du inte att bli besviken. Varför inte gå till marknaden i Andora som är varje måndag förmiddag. Där kan du bli köpa fina grönsaker och goda ostar och korvar men även kläder, husgeråd och blommor. 

Det finns många trevliga restauranger i området. Närmaste restaurangerna ligger i närliggande byn Stellanello, där du kan äta enkel men god mat.  Vill du äta på en lite finare restaurang rekommenderas Rocce di Pinamare. Andra favoritrestauranger är Casa del Priore och Il Grillo Parlante men du kommer säkert att hitta en egen favoritrestaurang. Det är lätt att äta god mat i Italien!

Ni är alltid välkomna att kontakta oss för fler tips.